ANKET: Hacamat Tedavisi ne kadar ağrılı, acılı ve iz bırakıcıdır?

16 Ekim, 2010 – 7 Ocak 2011 arası yürüttüğümüz ankete göre sonuçlar aşağıdaki gibidir. Birkaç teknik aksaklık dolayısıyla oluşan gecikme için özür dileyerek verileri sunuyoruz.
Ankete 62 kişi katıldı. Katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Sonuçlar aşağıda verilmiştir. Çoktan seçmeli soruların en çok oylanan seçenekleri koyu renkte yazılmıştır.

1) Daha önce hacamat tedavisi oldunuz mu?
EVET, OLDUM    % 98,3 (61 kişi)
HENÜR OLMADIM  % 1,7 (1 kişi)

2) İlk hacamat tedavinizden önce hissettiğiniz ağrı derecesi 10 basamaklı bir skalaya göre kaçtı? (1 Hemen hemen hiç ağrım yoktu, 10 Çok ağrım vardı)
SAYI   –  CEVAPLAR    –  YÜZDE
1………….17………….. % 27
2…………..6………….. % 10
3…………..4……………% 6
4…………..4…………… % 6
5…………..8………….. % 13
6…………..3……………% 5
7…………..9…………..% 15
8…………..8…………..% 13
9…………..2……………% 3
10………….1……………% 2
3) İlk hacamat tedavisinden sonraki ağrı seviyeniz 10 basamaklı bir skalaya göre kaçtı? (1 Hemen hemen hiç ağrım yoktu, 10 Çok ağrım vardı)
SAYI   –  CEVAPLAR    –  YÜZDE
1…………..25………….. % 40
2…………..10………….. % 16
3……………9………….. % 15
4……………9………….. % 15
5……………5…………… % 8
6……………0…………… % 0
7……………2…………… % 3
8……………1…………… % 2
9……………1……………% 2
10…………..0……………% 0

4) Hacamat tedavisinden sonra acı hissettiniz mi?
Lütfen en uygun olanını seçiniz.

a. Evet, dayanılmaz bir ağrı kabul edilemeyecek kadar uzun sürdü …. 3 kişi  …. %5
b. Evet ama kısa süren önemsiz bir ağrıydı …. 32 …. %52
c. Hayır, tedavi esnasındaki ağrı, tedavi sonrasında tamamen kayboldu …. 6 kişi …. 10%
d. Hayır, tedaviden sonra hiçbir ağrı veya acı hissetmedim … 20 …. %33

5) Hacamat tedavisi, cildinizde hala farkedilen yara izleri bıraktı mı?
a. Evet, izler kabul edilemez derecede …. 2 kişi …. %3
b.  Evet, ama önemsiz izler …. 12 kişi …. %20
c. Hayır, tüm izler tamamen kayboldu …. 30 kişi …. %49
d. Hayır, tedaviden dolayı bir iz oluşmadı …. 17 kişi …. %28

6) Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı? Lütfen hacamat tedavisinden ağrı, acı ve izler konusundan söylemek istediklerinizi ekleyiniz.

Yorumları aşağıda verilen biçimde iyi bir şekilde harmanladık. Bu ilginç yorumlara yapanlara teşekkürlerimiz bir kez daha sunuyoruz.

“ Allah’a hamd olsun, her hacamat seansından sonra rahatladığımı ve dinlendiğimi hissediyorum. Bu tedavi Resulullah (s.a.v.)’ın bize uygun gördüğü ideal bir tedavi…”

“İki farklı terapistten hacamat olma fırsatım oldu. İlk seans, ikincisine kıyasla çok acısızdı. Kişisel gözlemim bu durum BELKİ, özellikle BELKİ diyorum, cilde uygulanan kesiklerin tipinden kaynaklanıyordur. Öncekini bel ağrısı için yaptırmıştım. İlk terapist muhtemelen UZUN ÇİZİKLER uyguladı. İkicisi ise küçük küçük çizikler!! Belki de kişiden kişieye farklılık gösteren vakum farklılığından da olabilir.”

“ Allah’a hacamatı bana hasip ettiği için şükrediyorum. Hayatımı tamamen değiştirdi ve şimdi sağlığım çok daha iyi. TEDAVİ OLUNUZ emrine itaat çok önemlidir -ancak bundan sonra hacamat sizde işe yarar. Hacamattan sonraki ilk birkaç gün rahat değildim. Hacamat tedavisi esnasında atılan çizikler iyileşirken yoğun şekilde kaşındı. Hacamat noktalarına çörekotu yağı sürmek çok iyi geldi ki bu Bethadine’den daha iyi bir çözüm. Bu benim 3 senelik deneyimlerimden öğrendiklerim. Elhamdulillah.”

“ Hacamat, kupanın sırtıma kapatılıp gezdirilmesiyle başladı. Bu biraz ızdırap vericiydi. Sonuna doğru durması gerektiğini söylemek istedim. Mısır’da hacamat olmuş olan oğlum bunun gerekli olmadığını söyledi. Kupa Terapisinin geri kalanı nispeten ağrısızdı.”

“ Çok az bir acı ve tazeleyen bir terapi. Rahatlatıcı ve günlerce harika hissetmenizi sağlıyor.”

“ Bölgesel olarak kaşınma hissi oluşuyor.”

“ Allah’ın şifası, şüphesiz ki insanlar üzerine olumsuz bir etki oluşturmaz. Kişisel olarak ben bir yıldır hacamat hakkında eğitim alıyorum ve ne ben, ne de herhangi bir hastam hacamattan şikayet etmediler. Hacamat tedavisini uygulayan bizleriz ancak Şifa’yı veren Allah’tır.”

“Bir tedavi olarak basit görünebilir. Hiçbir ilaç kullanılmıyorsunuz. İyileşme hemen gerçekleşiyor ve sonuçlara şahitlik ediyorsunuz. Örneğin yüksek tansiyonunuz varsa – görme kaybı da oluyorsa, doktor normal olarak size aspirin, heparin veya warfarin gibi kan sulandırıcı türden bir sentetik ilaçv verecektir. Ancak baştan ve boyna yakın yerlerden yapılacak bir ıslak kupa terapisi yapmak yeterli oluyor. Görmek inanmaktır. Sonuçlar aşikar. Bu benim kardeşime oldu. Eğer zamanım ve yer yeterli olsaydı daha fazlasını da yazardım.” A. K. Muhammed

“Hacamat çiziklerinin acısı bir sinek ısırığınınki kadar. Ayrıca çiziklerin derinliğine göre de değişebiliyor. Tecrübeli bir hacamat terapisti ağrıyı yönetebilir ve azaltabilir. Jilet kesinlikle çok keskin olmalı, böylelikle en az el baskısıyla epiderm (üst deri) tabakasında bir çizik açılabilir. Ben 22 numara bistüri kullanıyorum. Şekil olarak da hacamat terapistinnin çiziklerin derinliğini ayarlamaya olanak vermesi bakımından da en uygununun bu olduğunu düşünüyorum.”

“NHNF kliniğinde ve geleneksel olarak yapan kişilerden öğrendiğim ile bana öğreten arkadaşım arasında çok az bir fark var. Arkadaşımın öğrettiği daha rahat ve ağrısız bir yöntem.”

Kaynak: ahealt.co.uk

www.hacamattedavisi.com

1 Yorum

AyşeMayıs 24th, 2013 6:25 am

Esselam; Allah c.c. Aidin Hanım ve Ekibinden razi olsun. Vesile oldular hem eşimle birlikte birçok hastalığımızdan kurtulduk. Çocuklarımız istikamete girdi. Hem bu işi öğrenerek diğer insanlarada faydalı olmaya başladık. Çocuğu olmayandan tutun, sarılık hastalığına kadar bütün hastalıklarda Allahın izniyle şifa vesilesi olan Hacamat ve beraberinde uygulanan arınma tedavileri gibi bir tedavi şekli daha olduğuna inanmıyorum. Teslim olduk selamet bulduk. Allah hepsinden razi olsun. Anladıkki bu iş 7 den 70 değil, beşikten mezara herkes içindir. Aslında bu bir tedavi değil. bu bir yaşam şeklidir.

Yorum Yapın

Mesajınız