Zilhicce 1431 (Kasım 2010) için En Uygun Hacamat Günleri

ZİLHİCCE 1431 (KASIM 2010) İÇİN EN UYGUN HACAMAT GÜNLERİ

Burada belirlenen tarih 1978′de 20 islam ülkesinin katılımıyla gerçekleştirilen Rüyet-i Hilal Konferansı kararlarına  göre hazırlanan takvimden alınmıştır. (bkz. 1, 2, 3, 4) Bu tarihler hacamatı Sünnet bir usul olarak yapmak isteyenler içindir.

Randevu için: hacamattedavisi@gmail.com veya 0554 6319980 (mesaj ile – SMS)

Hacamat için Sünnet Günler ayrıca internet sitemizde her ay yayınlanmaktadır. Lütfen abone olun

www.hacamattedavisi.com

Hacamat, Doğru Vakitte Yapıldığında Her Hastalık için Şifadır

Ebu Hureyre (r.a.) Rasulullah (s.a.v.)’dan rivayet ettiğine göre buyuruluyor ki: “Kim ayın 17, 19 veya 21′nde hacamat olursa her hastalık için şifadır.” Ebu Davud Tıp,3861, Tirmizi, Tıp 2051, İbn Mace, Tıp 22

Ayrıca alimler ve tabipler hicri ayların ikinci yarısındaki tek günlerin de çok etkili olduğunu bildirmişlerdir (23, 25, 27 ve 29′u).  Birçok sahabedeb rivayet edildiğine göre Hz. Peygamber (s.a.v.) sahabelere ayın tek günlerinde hacamat olmalarının tavsiye etmiştir. Takvimimizde bu günler de belirtilecektir.

Hacamat İçin En İyi Günler

İbn Ömer (r.a.) Hz. Muhammed (s.a.v.) efendimizden rivayet ettiiğine göre çöyle buyurulmuştur:

“Aç karnına* hacamat daha iyidir. Bunda şifa ve bereket vardır. Aklı ve hafızayı güçlendirir. Ezberleyenin hafızasını kuvvetlendirir.

Perşembe günü Allah’ın bereketi üzerine hacamat olun. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri hacamattan sakının. Pazartesi ve Salı hacamat olun. Çünkü bu günler Cenab-ı Hakk’ın Eyyub (a.s.)’a beladan afiyet verdiği günlerdir. Çarşamba’dan da sakının. Zira Eyyub’a hastalık bu gün geldi. Cüzzam ve baras hastalığı Çarşamba günü veya gecesi meydana çıkar.” İbn Maace, 3488

*: ‘alaa ar-reeq: Arapçada hacamat olana kadar oruçlu olmak anlamına gelir. Hacamat tedavisinden önce en az 3 saattir yiyip içmemiş olmak gerekir. Hacamat tedavisi tamamlandıktan en az 2 saat sonra kişi yiyip içebilir.

İslamda gece, gündüzden önce gelir. Salı güneş batımıyla Çarşamba gecesi başlamış olur. Dolayısıyla bu günde (Salı) hacamatta imsak vaktiyle başlayıp gündüz vakti hacamat yapılır. Akşam vaktinin girmesiyle hacamat zamanı tamamlanır. Bu şekilde Salı akşam namazından sonra ve Perşembe akşam namazından sonra acil durumlar hariç hacamat yapılmamalıdır.

Hacamat için Sünnet olan günler her ayın 17, 19 veya 21. günlerinin ay takvimine göre Pazar, Pazartesi,Salı ve Perşembe günlerine denk geldiği zamanlardır. Bunlar hacamatın en iyi ve faydalı olduğu zamanlardır ve bu konuda ittifak vardır. Eğer Pazar, Pazartesi,Salı veya Perşembe’ye rastlayan 17, 19 veya 21. günlerde hacamat olamazsanız o ayın herhangi bir Pazartesi, Salı veya Perşembe gününde hacamat olabilirsiniz. Hcamat tedavisi için etki sırasına göre:

– Hicri ayların 3. haftası

– Hicri ayların 4. haftası

– Hicri ayların 2. haftası

– Hicri ayların 1. haftası

tercih edilmelidir.

Oruçluyken veya İhramlıyken Hacamat

Abdullah ibn Abbas (r.a.) Rasulullah (s.a.v.) rivayet ettiğine göre başının tek yerinden başı ağrıdığı için ihramlı iken hacamat olmuştur. Buhari 5701

Abdullah ibn Abbas’un başka bir rivayetinde Rasulullah (s.a.v.) oruçlu iken de hacamat olmuştur. Buhari 5694

Enes ibn Malik: “Oruçlu kişinin hacamat olmasından hoşlanmaz mısınız?” Rasulullah (s.a.v.): Güçsüz düşmesine sebep olmadığı sürece yaptırsın” buyurmuştur. Buhari, Savm 32

Buhari (Savm, 32), Ebu Davud (savm, 29) ve Tirmiz’de (savm. 60) hacamat yapanın ve yaptıranın orucunun bozulacağina dair hadisler de rivayet edilmiştir. Fakat çoğunluk bu hadisin nehyedildiğini söyler. Asr-ı Saadette hacamat usüllerinden birinin de hacamatçının ağzıyla cildi emmesi ve kanı yine emerek çıkarmasıdır. Rasulullah (s.a.v.)’e bu şekilde hacamat yapılmıştır. Bu uygulamada hacamat yapanın boğazına kan kaçma ihtimali, yaptıranın ise yaralardan vücuda tükürük vb. Maddesi girme ihtimali de göz önünde bulundurulmalıdır.

Yukarıdaki iki hadiste hacamat yapanın kanı yutması, oruçlunun da zayıf düşmesi ihtimali göz önüne alınmıştır. Ancak Ebu Said’den, Ebu Davud’dan (Savm, 31 ) ve Tirmizi’den (Savm, 24) rivayet edildiğine göre oruçlu iken hacamat olmak orucu bozmaz. Alimler hacamatın orucu bozmadığı üzerinde ittifak etmişlerdir.

Kuru Kupa (Kuru Hacamat) veya masaj için kupa herhangi bir zaman yapılabilir.

İnşallah buradaki bilgiler size yardımcı olur. Lütfen her türlü sorunuz için bizimle irtibat kurmaktan çekinmeyin: hacamattedavisi@gmail.com

Ayrıca aynı adresten hacamat hakkında söylemek istedikleriniz ve hacamatta yaşadıklarınızı da bize anlatabilirsniz.

Acil sorularınızı lütfen 0554 6319980 nolu telefona kısa mesajla bildirebilirsiniz. Aynı zamanda bu telefon ile hacamat tedavisi için randevu da alabilirsiniz. Henüz her soruya telefonda konuşarak cevap veremeyebiliriz ancak SMS ile size dönmemiz daha kolay olacaktır.

Yardımlarınızdan dolayı Allah razı olsun.

Rasulullah (s.a.v.) buyurdular: “Kim Sünnetimden bir Sünneti ihya eder ve insanlar da onu yaşarlarsa, o kişi Sünnetimi yaşayanın sevabı kadar sevap kazanır ve yapanın da sevabından eksilmez” İbn Mace 209

Allah’a Emanet Olunuz.

Hacamat Tedavisi Ekibi

hacamattedavisi@gmail.com

www.hacamattedavisi.com

Lütfen mail adresimizi kaydederek spam olarak değerlendirilmesini engelleyin.

Yorum Yapın

Mesajınız