İngiltere’de Hacamat Tedavisi

Londra, İngiltere’de bir Hacamat Deneyimi – Umm Ayub

Bu yazı Umm Ayub ile Londra’da yaşadığı Hacamat Tedavisi deneyimi hakkında yapılan yazılı röportajı içerir.

(Eğer varsa) Hangi şikayetleriniz vardı?

(Elhamdulillah) Hiçbir sağlık sorunum yok ama hacamattan çok fayda görmüş bir arkadaşım vesilesiyle Hacamatla tanıştım. Bu da beni bu tedavinin ne olduğuna dair bir araştırma yapmaya sevk etti ve Natural Health Natures Finest’dan Anisa Kissoon kardeşimizi buldum.

Nerede yaşıyorsunuz ve Hacamat Tedavisi için nereye gittiniz?

Londra’da yaşıyorum. İlk hacamatımı Natural Health Natures Finest’tan Anisa Kissoon kardeşime giderek oldum. Bir kliniğe çevrilmiş evine gittim ve birçok insanın sığabileceği kadar geniş salonunda hacamat oldum. Oldukça güzeldi çünkü terapist herhangi bir şey yapmadan önce tüm aşamaları ayrıntılarıyla anlattı. Ayrıca beslenme konusunda bize kısa bir bilgi verdi.

- Tedavide neler vardı?

Tedavi hacamat tedavisinin ne olduğunu öğrenme ve sırtta, ense çukuru altından temel noktalara hacamat uygulamayı ve bunu neden yapmamız gerektiğini öğrenmeyi içeriyordu.

- Sonuçlar nasıldı?

Sırtımda sıyrık benzeri bir acı ve biraz da baygınlık hissettim. Ama ardından hafif bir atıştırma ve birkaç yudum sıvı alarak çok daha iyi hissettim.

Ancak gece artık oldukça iyi uyuyabildiğimi fark ettim ve o ay boyunca da öncesinden biraz daha fazla enerjiktim.

- Terapist ve uygulaması hakkında genel izleniminiz nedir?

Terapist harikaydı, alanında çok fazla bilgiye sahipti ve ayrıca kısaca açıkladığı sağlık ve zindelik konularında da ekstradan bilgiler verebiliyordu. Hepimizin üzerinde olumlu bir izlenim bıraktı. Vesveseye kapıldığım zamanlar da kendisiyle görüşüyorum ve maşallah sorduğum her şeyi cevaplama konusunda her zaman bana yardımcı oluyor.

- Terapist Hacamat Tedavisini nasıl öğrenmiş (katıldığı bir kurs var mı veya ailelerde nesilden nesile el vermeyle gelen bir geleneğe mi sahip?)

Kendisinin ve ailesinin www.nhnf.co.uk ile kurmak istediği şey hepimizi çok etkiledi. Kendisi de sağlık sorunlarıyla, tedavi ettiği söylenen ilaçlarla ve diğer şeylerle boğuşmuş ancak işe yaramamış. Sonra bir cevap aramaya başlamış ve hacamatı bulmuş. Ama daha şaşırtıcı ve eşsiz olan ise Rasulullah (s.a.v.)’ın bu Sünnetini gerçekten canlandırmak istemiş ve şu anda Birleşik Krallıkta (özellikle de Londra’da) bu çabaları boşa gitmemiş. Yavaş ama emin adımlarla insanlara birçok kapıyı açabilecek anahtarlar vererek çalışmaya devam ediyor. Katıldığı ve düzenlediği kurslarla, bildiğim kadarıyla tam olarak ehliyet sahibi durumda ve Hacamat konusunda yılda bir profesyonel, akredite, geçerliliği olan bir kurs düzenliyor. www.nhnf.co.uk adresinden kontrol edebilirsiniz.

Umm Ayub (Ümmü Eyüp)

http://sabrlikeayub.wordpress.com

YETKİLİ HACAMAT TERAPİSTİ

Anisa Kissoon

Natural Health Natures Finest

YER

Croydon

London

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Tel: 0044 0207 060 7166

Email: info@nhnf.co.uk

Web: www.nhnf.co.uk

——————————————-

Londra, İngiltere’den bizimle bu yazıyı paylaşan Umm Ayub’a teşekkür ediyoruz. Eğer onun hacamat tecrübeleri hakkında sorularınız varsa lütfen aşağıdaki yorum bölümünü kullanın.

Eğer bir hacamat terapisti iseniz, bilgilerinizi paylaşmak ve tecrübelerinizden bahsetmek istiyorsanız veya bir hacamat terapisti arıyorsanız lütfen hacamattedavisi@gmail.com adresine bir mail atın.

4 Yorum

tedaviEkim 24th, 2010 8:59 pm

bu hastalık hakkında gercekten önemli bilgiler ve tedavi yollarını anlatmışsınız.
Sonuçta yinede konun uzmanına gidilip gereken tedavi yollarını asıl kaynaktan alıp öğrenmek en mantıklısı
bilgiler için tşkler

selahattin mengucEylül 27th, 2014 2:58 pm

annem ve babam hersene alnindan kan adldirma gibi,ve annem bizlere komsulara yapardi,2 side haci 5 vakit namaz kilan insanlardi,simdi anladim,hacimatin faydasini nekadar yararli ve faydali oldugunu,bende kismet olursa hacimat yaptirmak istiyorum,saygilar

S salihOcak 15th, 2015 2:15 pm

Psikologyk sorumlulara hacamat tedavisi uygulanabilinirmi

adminOcak 15th, 2015 3:46 pm

Evet. Etkili olduğu bilinen rahatsızlıklardan biri de bugün psikolojik sorunlar olarak nitelendirilen durumlardır.

Yorum Yapın

Mesajınız