Suudi Arabistan ve Hindistan’da Hacamat Tedavisi

Suudi Arabistan, Cidde ve Hindistan, Haydarabat’ta Hacamat Tedavisi – Tenvir Ahmet

Bu yazı Tenvir Ahmet ile yapılan misafir röportajını içermektedir. Kendisi Suudi Arabistan, Cidde’de erkek Hacamat Terapisti olarak çalışmaktadır.

-Lütfen bize biraz kendinizden bahseder misimiz? Nasıl hacamat terapisti oldunuz?

Adım Muhammed Tenvir Ahmet. Aslen Hindistanlıyım ve doğum yerim Hindistan, Haydarabat. Şu anda Suudi Arabistan Krallığında çalışıyorum ve 21 yıldır birçok hastanede sağlık görevlisi olarak bulunuyorum.
Depresyon, boyun ağrısı ve vertigo rahatsızlıklarımdan dolayı hacamat tedavisi olduğumdan bu yana hacamat tedavisinin beni ilaç kullanmaktan uzak tutan harika bir yöntem olduğunu fark ettim. Özellikle cerrahi anlamda iyi bir altyapım olduğundan hacamat uygulamasını öğrenmeye karar verdim. Uzun uğraşlar sonunda meşhur ve dindar Dr Abdulcavit El Savi’den eğitim aldım. Aynı zamanda Medine-i Münevvere’den de lisans aldım.

- (Eğer varsa) hangi rahatsızlıklarda/hastalıklarda uzmanlaştınız veya en çok tecrübenizin olduğu durumlar nelerdir?

Ağrı yönetimi, vertigo, depresyon (bunalım), stres, migren, cinsel rahatsızlıklar.

- Tecrübelerinizle hacamat tedavisinin iyi cevap verdiği ne tür durumlarla/ hastalıklarla karşılaştınız? Eğer varsa bunlar nelerdir?

Migren, ağrı yönetimi, depresyon (bunalım), stres, cinsel rahatsızlıklar ve ayak yanması.

-  Genel koruyucu tedavi olarak hacamat hakkında ne söylersiniz? Bunu ne sıklıkla önerirsiniz? (aylık? Yılda bir/iki defa?)

Evet. Hacamat koruyucu tedavi olarak faydalıdır ve yılda iki defa öneririm.

- Hacamat terapisti olarak kendinize ne sıklıkta hacamat yaptırıyorsunuz? (Eğer özel bir durum varsa) ne amaçlı yaptırırsınız? Bunu yapmak için kime gidersiniz? (bilindiği gibi kendi kendinize hacamat yapmak hiç kolay değildir)

Hastalıktan koruyucu olarak her altı ayda bir hocam Dr. Abdulcavit’e yaptırırım.

- Cidde’de ve Haydarabat’ta genel olarak hacamat tedavisinin durumu nedir? Alternatif veya Sünnet tedavi olarak hastanelerde veya kliniklerde uygulanabiliyor mu?

Hindistan, Haydarabat’ı sorarsanız birçok hacamat merkezlerinde Unani doktorları tarafından yapılabilmektedir. Suudi Arabistan’da hacamat tedavisi Sağlık Bakanlığı tarafından yasaktır ve ancak Medine-i Münevvere’de 2–3 merkez hacamat tedavisi yapma lisansına sahiptir.

Haydarabat ve civarında hacamat yapmak üzere sık sık Hindistan’a gidiyorum ancak esas amacım insanları Hz. Muhammed (s.a.v.)’in bu güzel sünnetini insanlara öğretmektir.

- Haydarabat’ta kurulu bir kliniğiniz var mı?
İşim Suudi Arabistan’da olduğundan Haydarabat’ta kurulu bir kliniği yönetmem mümkün değil. Her 3 ayda bir giderim ve oradaki hastanelerle ve tıp merkezleri ile iyi ve sıkı ilişkilerim vardır.

LİSANSLI HACAMAT TERAPİSTİ
Muhammet Tenvir Ahmet
(Mohammed Tanveer Ahmed)

UYGULAMA YERİ
Cidde, SUUDİ ARABİSTAN

Haydarabat, HİNDİSTAN

İLETİŞİM BİLGİLERİ
00966 502 384 013
Email: mtanweer@mednet.com.sa , Mtanweermcc@yahoo.com

——————————————-
Yukarıdaki yazıyı bizimle paylaştığı için Cidde, Suudi Arabistan’dan Tenvir Ahmet’e teşekkür ediyoruz. Eğer bu yazı hakkında Tenvir kardeşimize bir sorunuz varsa veya ona tedavi olduysanız ve bir tavsiye mektubu bırakmak isterseniz lütfen aşağıdaki yorum bölümünü kullanınız.

Eğer bir hacamat terapisti iseniz, hacamat olmuşsanız ve bilgi ve tecrübelerinizi yukarıdaki yazı şeklinde bizimle paylaşmak isterseniz veya lisanslı bir hacamat terapisti arıyorsanız lütfen bize mail atın: hacamattedavisi@gmail.com

2 Yorum

gülcan çelikEkim 26th, 2013 11:31 am

hacamat tedavisi hakkında biraz daha bilgi edine bilirsek daha iyi olacak ,çünkü bende bir migren hastasıyım ve çok zor bir durumdayım ataklarım gittikçe artıyor ve neyapacağımı bilemiyorum ilaçlarım bile bazen fayda etmiyor lütfen banada yardımcı olursanız sevinirim teşekürler

gülcan çelikEkim 29th, 2013 6:59 am

günaydın ben Gülcan 10 yıldır migren hastasıyım ve şu son 2 aydan beri gittikçe ataklarım dahada artmaya başladı ve bu yüzden neyapacağımı bilemiyorum ilaçlarım bile bazen hiç işe yaramıyor sizin hacamat tedavisini duyunca çok sevindin gerçekten işeyarıyormu benim acılarımıda dindirirmi ve ben bunu nasıl yapa bilirim ben şuan antepteyim ve lütfen masraflarıda belirtirmisiniz.Teşekkür ederiz beni dinlediğiniz için

Yorum Yapın

Mesajınız