Sağlıklı Kilo Vermek için Hacamat Şart!

CBS News’in Reuters haber ajansından aktardığına göre kilo vermek kandaki inatçı organik kirleticileri artırıyor. Yani bir bakıma kilo uzun süreler içinde kilo veren kişilerin kanları daha toksik kalıntılar içeriyor.

Haber şöyle:

Kilo Vermek Zehirler mi?

Yeni bir araştırma eriyen yağların endüstriyel kimyasallar ortaya çıkardığını ifade ediyor

(CBS) Günün en kafa karıştırıcı haberi için hazır olun.

Yeni bir araştırmaya göre kilo vermek sizin için zararlı olabilir ve ne kadar uzun süre kilo kaybederseniz o kadar kötüye gidebilir.

Uluslar arası bir bilimadamı ekibi yağlarda depolanan toksik kirleticilerin yağların dağılmasıyla kan dolaşımına karıştığını buldular.

Çalışmayı yöneten Duk-Hee Lee Reuters Sağlık’a verdiği bilgide inatçı organik kirleticiler (POP) olarak adlandırılan k imyasalar romatoit artrit (iltihaplı romatizma, yüksek tansiyon ve tip 2 diyabet gibi yıpratıcı hastalıklarla bağlantılı olduğunu belirtti.

Lee’nin ekibi 1099 Amerikalı katılımcıyı takip ettiler, kan testleri yaptılar ve yedi muhtemel zararlı POP’nin yoğun olarak bulunduğunu ortaya çıkardılar.

10 yıl gibi uzun zaman içinde belirgin kilo veren katılımcılar, sabit kiloda kalan veya sabit kilo alan diğerleri ile karşılaştırıldı. Daha çok kilo verenlerde daha yüksek POP yoğunluğu tespit edildi.

Kuzey Kore, Daegu’da bulunan Kyungpook Devlet Üniversitesi’nden Lee Reuters’e, kilo vermenin bu zararlardan daha mı iyi olduğu konusunda karar verebilmek için başka araştırmaların gerektiğini ifade etti.

Araştırmanın tam metni için International Journal of Obesity ‘yi ziyaret edebilirsiniz.

Amaç kesinlikle sadece kilo vermek olmamalı. Hatta kilo vermek bir amaç olmaktan çıkmalı. Esas amaç sağlıklı olmaktır. Sağlıklı olmak içinse ilk önce yapılan beslenme hatalarından, kullanılan yanlış maddelerden ve yanlış hayat tarzından uzaklaşmak gerekir.

İnsan için yaratılışına en uygun, sağlığa götüren en faydalı diyet helal diyetidir. Bu, Resulullah Muhammed (s.a.v.)’in sünnetinde açıkça görülebilir.

Kilo vermekte olanlar ise araştırmada bilim adamlarının yeni farkettiği gerçekten zarar görmemek için kanı hacamat olarak temizleyebilirler. Böylece yağda depolanan toksinler kana karıştığından hacamat tedavisi ile vücuttan en kısa yolla ayrılmış olur.

Unutmamalıdır ki vücut, bağışıklık sisteminin mükemmel refleksleriyle varolan durum içinde en uygun şekilde karşılık vermektedir. Yanlış beslenen ve yaşayan biri için yağ bağlamak hayati organları koruyan mükemmel bir tepkidir. Görüntüsünden rahatsız olarak kilolarından hemen kurtulmak isteyenler o görüntünün kendi yanlışlarının neticesi olduğunu unutmamalı, yaptıkları yanlıştan el çekmeleri, vazgeçmeleri gerekir.

Sağlıklı kilo vermek isteyenlere Hacamat Tedavisi’ni mutlaka öneriyoruz.

Kaynak:

www.helalvetemiz.com

http://www.cbsnews.com/8301-504763_162-20015668-10391704.html

Yorum Yapın

Mesajınız