Hacamatla Vücudunuzun Tüm Bakımlarını Yaptırın

Sağlıkla ilgilenen tüm site okuyucularına selamlar.

Eylül 2010 başındaki mesajımızdan ayrı olarak Hacamat (veya Kupa Terapisi) hakkında birşeyler biliyor veya bilmiyor olabilirsiniz. Ama basit bir şekilde anlatmak gerekirse vücudunuzun tam bir ‘servis bakımı’ ve detoksu diyebiliriz. Dahası bu uygulama Sünnettir – ve gerçekten ciddiyetle tavsiye edilmiştir. Burada wikpedia’dan kısa bir alıntı var (ama eminim ki internette başka yerlerdeki İslami literatürden başka bilgiler edinebilirsiniz.Örn bkz. Gerçek Tıp)

Hz. Muhammed (s.a.v.) ve Hacamat

İslam geleneğindeki birçok hadise göre Hz. Muhammed (s.a.v.) hacamatı öneriyordu.

– Ebu Hureyre (r.a.)’ye göre Hz. Muhammed (s.a.v.) buyurdu ki: “Tedavi olageldiğiniz şeyler arasında hayır varsa o hacamattadır.”

– Ebu Kabşa el Enmairi Hz. Muhammed (s.a.v.)’in bizzat kafasından ve kürek kemikleri arasından hacamat yaptırdığına gözleriyle tanık olduğunu bildiriyor ve Rasulullah buyuruyor ki: “Her kim hacamat olursa, hastalık için başka bir şey yapmamaktan bir zarar görmez.”

– Enes (r.a.) Hz. Muhammed (s.a.v.)’in anatomik olarak vücudunun tam neresine yaptırdığını bildiriyor: Rasullullah iki farklı boyun damarı üzerine ve sırtın üst kısmına kupa yaptırdı.

* Cabir’e göre, o bölgedeki bazı ağrılar sebebiyle kalçasına kupa yaptırdı.

* Ayrıca Ebu Hureyre’den rivayetle, Hz. Muhammed (s.a.v.) “Her kim (Hicri ayların) 17, 19 veya 21’inde hacamat olaursa her hastalıktan şifa bulur.”

O halde Hacamat nedir, ve neler gerektirir?

En basit bir ifade ile insan vücudundan kirli kanın uzaklaştırılması ve vücudu mükemmel çalışma düzenine gelecek şekilde onarmaktır.

NASIL YAPILIR:

1. 5-10 dakika küçük özel bir kupa vücuda yerleştirilir. Ciltte vakum oluşturulur (Bir pompa da kullanılabilir ancak ben ateşli uygulamayı özellikle tavsiye ederim). Mantık, bölgedeki kirli kanın cilt yüzeyine çekilmesidir.

2. Kupa çıkartılır ve bölgede ince çizikler oluşturulur.

3. Kupa vakum oluşturulan bölgeye yaklaşık 10-15 dakika içinde tekrar uygulanır (bu esnada koyu kırmızı (atık) kan kupaya toplanır, böylece vücut dış patojenlerden temizlenir.)

4. Sonunda bölgedeki kan akışı durur, kupa alınır ve kan güvenli şekilde atılır. Cilt bölgesi temizlenir ve doğal iyileşme sürecinin gerçekleşebilmesi için sterilize edilir.

Tedaviden ne gibi sonuçlar ve faydalar beklenir?

Allah’ın izniyle tazelendiğinizi ve yenilendiğinizi hissedersiniz. Vücudunuz optimum sağlığı sürdürecektir; aynen çok ilgi gösterdiğiniz arabalarınızın servise girmesi gibi. Aşağıda (çoğunlukla olumlu ama bazılarını pek olumlu olmayan) bazı geri bildirimler okuyacaksınız. Böylelikle kararınızı verebilirsiniz. Bu yorumları son iki seansta topladık.

Eğer siz de daha önce hacamat olduysanız ve tecrübelerinizi paylaşmak isterseniz Referans sayfanıza lütfen mesajınızı bırakın.

“ Bazen vücudumda, özellikle sırtımdaki yanmalardan şikayetçiydim. Son Hacamat seansında, omuzlarım arasına bir kupa yaptırdım. Belimde ortaya çıkan yanmanın birkaç hafta ortadan kalktığını farkettim. Bu ağrı normalde gitgide artar, belimde delinme hissi uyandırır ve beni fiziksel olarak güçsüz düşürürdü.” – Salim Okhai 07866 031 401, salim@aceproperties.co.uk

- “Son seansı yaptırdım ve insanları bir Sünnet olarak bunu yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Sünnet bir tedaviden daha iyi ne olabilir ki?” – Shabbir Vindhani, 07887 725 738 shabirvindhani@btinternet.com

- “Daha önceden de 2 seans yaptırmıştım, bir seans da Hindistan’da… Tüm Müslümanlara Sünneti araştırmalarını ve yeniden canlandırmalarını tavsiye ediyorum. Fırsat bulduğumda kesinlikle tekrar yaptıracağım.” – Omar Ansari 07877 471 006

“Daha önce de 2 seans yaptırdım. O zaman bacağımda bir ağrı vardı ve yaptırdıktan birkaç gün sonra ortadan kaybolmultu.” – Shabbir AbuAbdullah, abu.abdullah@ntlworld.com

“ Son seansı da yaptırdım ama ne yazık ki benimki biraz ızdıraplı oldu ve bu ağrı yaralar iyileşene kadar birkaç gün sürdü.” – Nazir Okhai, 007712 660 770, nazir@aceproperties.co.uk

“Daha önce bir kere Mekke’de yaptırmıştım, ve ikincisini de Leicester’da Abdul Hakim kardeşime yaptırdım. Tüm hacamatlarımda müzmin sırt ağrılarımdan kaynaklanan leke ve kaşıntıların birkaç hafta sonra ortadan kalkması dikkatimi çekti. Nacizane görüşüm, sağlığı korumak sünnetlerinden olan misvak kullanımı gibi, hacamatın dahil edildiği bir tedavi en güzel tedavidir. Kaldı ki hacamat Miraç’ta her katta meleklerin ısrarla tavsite ettiği bir sünnettir! Sağlık gerçek bir hazinedir, Sünnet mükemmel bir hayat tarzıdır! – Şuayip Surya, 07944 470 740, mail4shuaib@gmail.com

Yorum Yapın

Mesajınız