Birleşik Arap Emirliklerinde Hacamat Tedavisi

Dr. Syed Asaduddin Ahmed’den BAE’de Hacamat Hizmeti

Lütfen bize kendiniz biraz tanıtır mısınız? Hacamatla ilgilenmeye nasıl başladınız?

Hindistan’da eğitim almış bir Unani Tıbbı doktoruyum. Bu eğitim ayrıca geleneksel İslam Tıbbı olarak da bilinir ve bal, sirke ve hacamat gibi tedavilerin kullanılması prensibine dayanır. Unani Tıbbı ve Cerrahi’de (BUMS) 5 yıllık fakülte eğitimimi aldım. Bu eğitim modern tıp eğitimine denktir. Hacamat bu profesyonel tıp eğitiminin bir parçasıydı.

(Eğer varsa) hangi belirli hastalıklar / durumlarda uzmanlaştınız? En çok tecrübe ettiğiniz alan nedir?

Unani tıbbı bitkilerin, mineralerin ve hayvani ekstraktların hastalık tedavisinde kullanıldığı bir tedavi şeklidir. Hastalıkların çoğu Unani tıbbı ile tedavi edilebilir. Bitkisel ilaçlar hastalıkları yavaş tedavi ederler ve insanların çoğu kronik hastalıklar için bu ilaçları tercih ediyor. Ben vitiligo, basur, cinsel sorunlar, sedef, romatizma, astım, egzema, migren ve sinüzit gibi hastalıkların tedavisinde uzmanlaştım.

Eğer Hacamatın özel olarak çalıştığı alanları sorarsanız araştırmaların migren, spondilit, siyatik, sırt ağrıları, hemoroid, hiperlipiderma hastalıklarını tedavi ettiği hakkında kanıtlar sunan araştırmalar olduğunu söyleyebilirim. Sünnet olarak ele alırsak ölüm dışında her hastalığa şifadır.

Karşılaştığınız vakalarda doğrudan kupa terapisinin (hacamat) iyi cevap verdiği rahatsızlıklara rastladınız mı? Evet ise bunlar nelerdir?

Yukarıda söylediğim tüm hastalıklarda hacamat olumlu cevap verir.

Ayrıca genel koruyucu terapi olarak kupa terapisi hakkında neler söylersiniz? (kötü kanın / toksinlerin çıkarılması ile yüksek kolesterol, kalp hastalıkları, uzun vadede kanser gibi hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olabilir)? Ve hacamat terapisini ne sıklıkla tavsiye edersiniz (Ayda bir mi? Yılda bir – iki kez mi?)

Unani yaklaşımına göre vücut dört mizaçtan oluşur. 1. Kan, 2. Balgam, 3. Safra, 4. Sevda.

Sevda veya Kara Sevda vücutta en çok toksini tutan bölüm olarak bilinir. Hacamatta Sevda vücuttan atılır veya diğer bir deyimle toksinler vücuttan uzaklaştırılır. Böylelikle hacamat terapisinden sonra birçok kişi olduklarından daha genç hissederler.

Kendinize ne sıklıkla hacamat tedavisi yaptırırsınız ve ne için yaptırırsınız? (Özel bir durum için yaptırıyor musunuz?) Bunu kime yaptırırsnız (Çünkü kendi kendinize yapabileceğiniz bir tedavi yöntemi değildir)

Koruyucu olması amacıyla yılda bir defa yaptırırım. Karım da bir doktordur ve bu prosedürde oldukça tecrübelidir.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) genel olarak hacamat tedavisinin durumu nedir? Hastanelerde veya kliniklerde alternatif / Sünnet tedavi usulü olarak rastlamak mümkün mü?

BAE’de Sağlık Bakanlığı (MOH) 2005 yılından bu yana sağlık pratisyenlerini bir sınavla belgelemektedir ve yalnızca kliniklerde ve hastanelerde uygulanabilir. Bakanlığın lisans verme konusunda oldukça katı olmasından dolayı Hacamat pratisyeni sayısı BAE’de fazla değildir.

Hastaneniz / Kliniğiniz nerededir?

Şarcah’taki Hind Tıp Merkezi’nde çalışıyorum. Aşağıda tam adresi bulabilirsiniz.

Dr Syed Asaduddin Ahmed,
Unani Tıbbı & Hacamat Pratisyeni,
MOH & DOH belgesi sahibi

Hind Medical Centre,
Kriket Stadyumu Yakını
Şarcah,
Birleşik Arap Emirlikleri.

Tel. : 009716-5670309,
Cep : 0097150-7243620.

YETKİLİ HACAMAT TERAPİSTİ
Dr Syed Asaduddin Ahmed

UYGULADIĞI YER:
Şarcah
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)
İLETİŞİM BİLGİLERİ: 009716-5670309 / Cep : 0097150-7243620
Web sitesi: www.unanidoctors.com

——————————————-

Birleşik Arap Emirlikleri, Şarcap’tan Dr Syed Asauddin Ahmed’e yukarıdaki yazıyı bizimle paylaştığı için teşekkür ederiz. Eğer Dr Ahmed’e herhangi bir sorunuz varsa lütfen veya kendisine tedavi olduysanız aşağıdaki yorum bölümüne yazı bıakabilirsiniz.

Eğer bir hacamat terapisti iseniz, hacamat olmuşsanız ve bilgi ve tecrübelerinizi yukarıdaki yazı şeklinde bizimle paylaşmak isterseniz veya lisanslı bir hacamat terapisti arıyorsanız lütfen bize mail atın: hacamattedavisi@gmail.com

Yorum Yapın

Mesajınız